Kuvaus
Vol %. : 14 %
Koko: 75 cl
Laatikon koko:
Tuoksu ja maku: Väriltään kullankeltaisen valkoviinin tuoksu on intensiivinen, pähkinäinen. Maku pitkä, hedelmäinen, hapokas, tammeen häivähtäen, yksinkertaisesti… runsas ja ylenpalttinen.
Valmistustapa: Kestävin luonnonmukaisin menetelmin kasvatetut rypäleet jätetään ensin hieman kuivumaan köynnöksiin, ennen kuin ne poimitaan käsin loka-marraskuun vaihteessa. Mehu käy ensin spontaanisti tammisissa tonneau-tynnyreissä maan alla 2 – 3 kk. Malolaktinen käyminen samoin tynnyreissä.
Kypsytys: Stabiloinnin jälkeen kypsytys 24 kk betonisäiliössä,
sen jälkeen 6 kk pullossa.
Käyttö: Kala, puolikypsät juustot, nautiskelu
Rypäle: 100 % Trebbiano Procanico. Palstaviini, Zanchin vanhimmista rypäleistä. Kasvukorkeus 250 – 300 metriä.
Tuottaja: Zanchi
Maakunta: Italia, Umbria, Amelia
Sertifioitu luomu: ei