Kuvaus
Vol %. : 13 %
Koko: 75 cl
Laatikon koko:
Tuoksu ja maku: Kirkkaanpunaisen viinin tuoksussa punaisia marjoja, mausteita, pippuria ja lakritsaa. Maku on runsas, suuta täyttävä, tasapainoinen, mustaherukkainen, karhunvatukkainen ja Frappato-rypäleelle tyypillisesti veriappelsiininen.
Valmistustapa: Messinan alueella sijaitsevan tilan rypäleet poimitaan käsin. Kivet poistetaan ja rypäleet murskataan. Käyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa, 28 – 29 asteessa. Kuoret saavat olla mehussa 5 – 6 päivää. Malolaktinen eli maitohappokäyminen terässäiliössä.
Kypsytys: Viini kypsyy terässäilöiössä noin 6 kuukautta ja sen jälkeen vielä pullossa 3 kuukauden ajan.
Käyttö: Alkupalat, leikkeleet, lihaisat pastat, kypsät juustot, kalaruoat.
Rypäle: Frappato, alkuperäislajike Sisiliasta
Tuottaja: Cantine Grasso – Feudo Solaria
Maakunta: Sisilia
Sertifioitu luomu: Ei