Kuvaus
Vol %. : 12,5 %
Koko: 75 cl
Laatikon koko:
Tuoksu ja maku: Vaalean, oranssiin vivahtavan viinin tuoksu ja maku ovat tyypillisiä Nebbiolo-rypäleelle. Tuoksussa orvokkia ja vadelmaa, kirsikkaakin. Maussa rypäleelle tyypillistä tanniinisuutta, marjoja, hyvät hapot, hedelmää ja sitruksisuutta.
Valmistustapa: Rypäleet tulevat Alban alueelta, jossa ne kasvavat hiekkaisessa, kalkkisessa maaperässä. Rinteet ovat jyrkät ja antavat kaakkoiseen.
Kypsytys: Rypäleet poimitaan käsin syyskuun alussa lopussa. Maseraatio kestää 6 tuntia. Käyminen terästankeissa 20 päivän ajan 18 asteessa. Seuraavana keväänä viini pullotetaan omien hiivojensa kanssa, jolloin käynnistyy toinen käyminen. 36 kk mittainen kypsytys pullossa, samppanja-metodin mukaisesti. Paine pullossa: 4,5 bar.
Käyttö: Kala, simpukat, aperitiivi
Rypäle: Nebbiolo
Tuottaja: Josetta Saffirio
Maakunta: Piemonte
Sertifioitu luomu: Ei