Kuvaus
Vol %. : 14 %
Koko: 75 cl
Laatikon koko:
Tuoksu ja maku: Viini on peräisin erityiseltä alueelta, Castallettosta, Monforted’Albankunnasta. Kasvumaaperä on erityisen mineraali-ja kalkkipitoinen. Rossese-rypäle on alun perin CinqueTerrestä, Liguriasta. 70-luvulla se tuotiin Langhenalueella.
Valmistustapa: Viini on peräisin erityiseltä alueelta, Castallettosta, Monforted’Albankunnasta. Kasvumaaperä on erityisen mineraali-ja kalkkipitoinen. Rossese-rypäle on alun perin CinqueTerrestä, Liguriasta. 70-luvulla se tuotiin Langhenalueella.
Kypsytys: Rypäleet poimitaan käsin syyskuun viimeisellä viikolla. Käyminen osin terästankeissa ja osin 20 hehtolitran tammitynnyreissä. Käymisen jälkeen viini jätetään hiivasakan päälle, kunnes malolaktinenkäyminen alkaa. Säännöllinen sekoitus. Viini saa olla hiivojen päällä kesäkuuhun asti, mutta viiniä ja hiivasakkaa sekoitetaan edelleen säännöllisesti. Kesällä viini pullotetaan.
Käyttö: Poikkeuksellisen laaja tuoksukirjo, sitruksinen ja yrttinen. Täyteläinen, pitkä maku, jossa tammi ei mitenkään dominoi. Mineraalisuutta ja hedelmäisyyttä.
Rypäle: Rossese bianco
Tuottaja: Josetta Saffirio
Maakunta: Piemonte, Monforte d’Alba -Castelletto
Sertifioitu luomu: ei