Kuvaus
Vol %. : 12,5 %
Koko: 75 cl
Tuoksu ja maku: Oljenkeltaisessa viinissä on vihertäviä heijastuksia. Tuoksussa on villikukkia, kastanjaa ja akaasiaa. Maku on kuiva, aromaattinen, manteliin vivahtava, sitruksinen ja hieman bitterinen. Mineraalinen viini.
Valmistustapa: Tuotantoalue: Friuli-Venezia Giulia, Colli Orientali. Viiniköynnösten ikä: osa on istutettu 2009, loput 35 vuotiaita. Maseraatio kestää 12 tuntia.
Kypsytys: Kypsytys 10 kk terästankeissa. Pullotus kesäkuussa, myyntiin syyskuussa.
Käyttö: Aperitiiviksi, kalan ja äyriäisten kanssa. Monikäyttöisenä käy myös sienten ja keittojen seuraksi tai vaikkapa San Danielen kinkun kera. Tarjoilulämpötila: 10 -12 astetta
Rypäle: Friulano
Tuottaja: Gori
Maakunta: Friuli
Sertifioitu luomu: ei