Kuvaus
Vol %. : 13 %
Koko: 75 cl
Laatikon koko:
Tuoksu ja maku: Runsas ja täyteläinen viini. Tuoksussa punaisia marjoja, vaniljaa, tupakkaa, lakritsia ja pippuriakin. Hyvä hapokkuuden ja tanniinien tasapaino, joka on ominainen juuri Freisalle.
Valmistustapa: Rypäleet tulevat Italian ainoalta ”urbaanilta” viinitarhalta, Torinosta, kuninkaallisen palatsin alueelta. Yhteistyössä kaupungin ja yliopiston kanssa Balbiano elvytti viinitarhan tuottavaksi vuonna 2003.
Kypsytys: Rypäleiden puristamisen yhteydessä siemenet poistetaan ja mehu on kuorikontaktissa 10 päivää. Malolaktinen käyminen teräsastioissa. 6 kuukauden kypsytys tammitynnyreissä (ranskalainen). Vähintään vuoden pullokypsytys ennen myyntiin laskemista. Rajattu tuotantomäärä: noin 3000 pulloa vuodessa.
Käyttö: Punainen liha, ikääntyneet juustot, pikantit alkupalat