Kuvaus
Vol %. : 13,5 %
Koko: 75 cl
Tuoksu ja maku: Tässä täyteläisessä Aglianicossa on Vulturea yrttisempi ja savuisempi tuntuma. Intensiivisessä tuoksussa on muskottia, kanelia ja mustaa kirsikkaa sekä seetriä ynnä lakritsia. Tasapainoisen tanniininen maku, jossa hapokkuuskin on balanssissa.
Valmistustapa: Tuotantoalue: Basilicata, Rionero in Vulture. Köynnökset ovat yli 40-vuotiaita. Käsinpoimittujen rypäleiden maseraatio kestää perinteisesti 10 päivän ajan.
Kypsytys: 18 kk tammitynnyrikypsytys 225 litran tynnyreissä. 8 kk pullokypsytys.
Käyttö: Liharuoat, yrttiset ja pikantisti maustetut padat. Dekantointi suositeltavaa. Tarjoilulämpötila 18 astetta.
Rypäle: Aglianico
Tuottaja: D’Angelo
Maakunta: Basilicata
Sertifioitu luomu: ei