Kuvaus
Vol %. : 13,5 %
Koko: 75 cl
Tuoksu ja maku: Violettiin vivahtavassa viinissä on intensiivinen tuoksu. Maussa on hapankirsikkaisuutta ja karhunvatukkaa ja hedelmäisyyttä. Keskitäyteläisessä viinissä miellyttävät tanniinit.
Valmistustapa: Viini on peräisin erityiseltä alueelta, Castallettosta, Monforte d’Alban kunnasta. Kasvumaaperä on erityisen mineraali- ja kalkkipitoinen. Rypäleet poimitaan käsin. Maseraatio kestää 8 – 10 päivää. Malolaktinen käyminen joulukuussa.
Kypsytys: 12 kk suurissa 8-vuotiaissa tammitynnyreissä, 1 vuosi sementtitankeissa. Pullotus toisena talvena sadonkorjuun jälkeen.
Käyttö: Lihaiset pääruoat, sopii loistavasti koko aterialle, myös täyteläisille pastoille.
Rypäle: Barbera
Tuottaja: Josetta Saffirio
Maakunta: Piemonte
Sertifioitu luomu: ei