TOFFOLI SOC. AGR. S.S.

Toffolin viinitilan Vincenzo Toffoli 60-luvulla, jolloin hän osti maata Refrontolon kylästä. Alusta alkaen erityinen intohimo kohdistui Prosecco- eli myöhemmin Gleraksi kutsuttuun rypäleeseen. Nykyään tilaa vievät eteenpäin pojat Sante, Gabriele ja Luciano – sekä Santen tytär Francesca.

Refrontolo on kylä pieni kylä n. 200 metrin korkeudessa, 50 km pohjoiseen Venetsiasta. Toffolin viiniköynnökset kasvavat ihanteellisessa ympäristössä, etelärinteessä ja suojassa tuulelta. Hehtaarilla viiniköynnöksiä on noin 3 tuhatta. Viinin viljelyksessä on noin 15 hehtaaria.

Toffoli on kehittänyt valmistusteknologiaansa pitkälle. Koko viinin valmistuksen prosessia kontrolloidaan itse, maasta ja köynnöksistä pullotukseen asti.

Kuohuviinien lisäksi Toffolin valikoimaan kuuluu puna- ja valkoviinejä sekä grappaa, jotka nekin tehdään perheyrityksen rypäleistä.

CONEGLIANO VALDOBBIADENE, VENETO

Paras prosecco on peräisin rajatulta Proseccon ydinalueelta, joka tunnetaan nimeltä Conegliano – Valdobbiadene

Conegliano ja Valdobbiadene ovat kaksi paikkakuntaa kukkulaisella alueella, jonka takaa alkavat vähitellen kohota Esi-Alpit ja niiden jälkeen itse Alpit. Tässäkin pätee sääntö: kukkuloiden mikroilmastossa kehittyy parempia rypäleitä, jotka kypsyvät pidempään tuottaen parempaa viiniä.