Tenuta San Mauro

San Mauron viinitila sijaitsee Piemontessa, Castagnole Lanzen kukkulaisella alueella.  Mauro Biancolla ja hänen perheellään on kuuluisien Astin ja Alban paikkakuntien välillä 40 hehtaaria viiniviljelyksiä.  Luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi 30 hehtaaria puolestaan kasvavat ruohokasveja ja puita.

San Mauron tuottamat viinit ovat kaikki joko DOCG- tai DOC –laatuluokiteltuja. Mauron valmistusfilosofiana on pyrkimys alkuperäisyyteen, alueen viinien ominaislaadun korostamiseen ja tuotteiden korkeaan laatuun.

Kasvualueen ilmastoa leimaavat vastakohdat, kuivat ja kuumat kesät sekä kylmät talvet. Langan puolella viljellään Nebbioloa ja Chardonnayta, joista tehdään kuuluisia Barbarecoa ja Langhe Chardonnayta. Monferraton puolelta tulevat Barbera ja Moscato, joista syntyvät  Barbera d’Asti, Barbera d’Asti Superiore sekä makea, pirskahteleva Moscato d’Asti.

Useat rypälelajikkeet, erilaiset kasvuolosuhteet ja aurinkoisuuden ja maaperän vaihtelut mahdollistavat perhetilallekin monipuolisen tuotannon.

Piemonte, Barolo ja Barbera

Nebbiolo-rypäleestä tehtyjä Baroloa ja Barbarescoa on sanottu Piemonten kuninkaaksi ja kuningattareksi. Viime vuosina erot ovat tasoittuneet. Barbarescot ovat olleet tasalaatuisempia. Niitä viljellään pienemmällä alueella kuin Baroloa. Rypäleet kypsyvät aikaisemmin kuin Barolo-seuduilla. Siksi tanniinit eivät ole yhtä kovia kuin nuorissa Baroloissa. Tenuta San Mauron Barbaresco tulee tuottajan arvokkaimmilta palstoilta, Langan puolelta.