SOCIETA’ AGRICOLA MORETTI OMERO S.S

Moretti Omeron tila perustettiin 1. maailmansodan jälkeen, v. 1920, kun Omeron isoisä Domenico muutti Sveitsistä Italiaan. Omero osti ensimmäisen traktorinsa 1972… ja päätti jatkaa isänsä työtä.

Nykyään tilalla työskentelevät myös tyttäret Giusy ja Daniela. 32 hehtaarin tilalla on 4500 oliivipuuta ja 38000 viiniköynnöstä. Moretti Omero on ”vanhan koulun” viljelijä, joka on soveltanut perinteisiä menetelmiä viininteossaan. Gambero Rosson mukaan tilan viinit ovat aitoja artesaaniviinejä. Vuodesta 1992 viljelymenetelmä on ollut luonnonmukainen (sertifioitu).

Tila tuottaa Umbrialle tyypillisiä valko- ja punaviinejä. Lisäksi he tuottavat oliiviöljyä. Moretti Omeron valikoiman huipulla on roteva ja erittäin tanniininen punaviini Sagrantino. Se tehdään samannimisestä rypäleestä, jota pidetään erityisen vaikeana viljeltävänä.

Umbria

Umbria ei ole yhtä tunnettu alue kuin Toskana sen pohjoispuolella. Umbriassa on kuitenkin yhtä vanhat viinintekemisen perinteet, jotka palautuvat jo etruskien aikoihin 3000 vuoden taakse. Nykyään Umbrian viinejä tunnetaan jo enemmän Italian ulkopuolella.