Fattoria Di Pancole

Fattoria di Pancole sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä kuuluisasta San Gimignanon keskiaikaisesta kaupungista Toskanan sydämessä, noin 350 metrin korkeudessa. Signorinin perhe osti tilan 1970-luvulla ja on sittemmin täysin uudistanut sen. Sabatino Signorinin tytär Sandra otti vastuun tilasta ja tuotannosta vuonna 2011 yhdessä miehensä Lucan kanssa.

Fattoria di Pancole on siirtynyt luonnonmukaiseen tuotantoon. Osa viineistä on jo sertifioitu virallisesti, mutta kaikki viinit valmistetaan samoin periaattein. Sulfiitteja lisätään vain ehdoton minimi, paljon alle sallitun määrän.

Tilalla rajoitetaan tuotantoa tarkoituksellisesti, keskittyen rypäleiden laatuun niiden määrän sijasta. Sangiovesen lisäksi Fattoria di Pancole viljelee näitä rypäleitä: Malvasia Nera, Canaiolo, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Alicante, Vernaccia, Riesling ja Chardonnay.

Chiantin ja supertoskanalaisten lisäksi tila tuottaa Toskanan kuuluisaa valkoviinä, Vernaccia di San Gimignanoa sekä traditionaalisella menetelmällä tehtyä Vin Santoa.

Toskana

”Supertoskanalaiset”

Nimitystä ”supertoskanalainen” käytetään niistä toskanalaisista laatuviineistä joita ei ole tehty Toskanan yleisen kontrollijärjestelmän säännöillä. Nimityksen antoivat alun perin amerikkalaiset 1970-luvulla. Nämä viinit ovat luokitukseltaan DOC- ja DOCG-luokituksia alempia. Tyypillisesti luokitus on IGT eli Indicazione Geographice Tipiche. Tästä johtuen tuottajalla on vapaammat kädet tehdä viinejä oman maun mukaan ja lisätä Sangiovesen seuraan ”vieraita rypäleitä”.