Bepin De Eto

Bepin De Eto on Ceschinin perheen sukutila, joka valmistaa käsityönä laadukkaita viinejä Pohjois-Italian Venetossa sekä Etelä-Italiassa, Pugliassa. Nykyinen perheenpää, Ettore, jatkaa tilan kehittämistä jo kolmannessa polvessa. Venetossa heillä on kaksi DOCG-luokiteltua tarhaa, Colli di Conegliano sekä Conegliano – Valdobbiadene. Juuri nämä ovat seudun historiallisia ja arvostetuimpia tuotantoalueita.

Proseccoa tuottavat viinitarhat sijaitsevat kukkulaisella alueella, keskimäärin 250 metrin korkeudessa. Alueen mikroilmasto mahdollistaa kuohuviinissä käytettyjen Glera-rypäleiden optimaalisen kypsymisen.

Tilalla on sitouduttu kestävän viininviljelyksen periaatteisiin. Bepin De Eton viinit tehdään tilan omista rypäleistä. Viinin syntyä pystytään kontrolloimaan köynnöksistä pullotukseen asti.

Kuohuviinien lisäksi Bepin De Eton valikoimaan kuuluu puna- ja valkoviinejä, jotka tulevat sekä Venetosta että Pugliasta.

CONEGLIANO VALDOBBIADENE, VENETO

Paras prosecco on peräisin rajatulta Proseccon ydinalueelta, joka tunnetaan nimeltä Conegliano – Valdobbiadene

Conegliano ja Valdobbiadene ovat kaksi paikkakuntaa kukkulaisella alueella, jonka takaa alkavat vähitellen kohota Esi-Alpit ja niiden jälkeen itse Alpit. Tässäkin pätee sääntö: kukkuloiden mikroilmastossa kehittyy parempia rypäleitä, jotka kypsyvät pidempään tuottaen parempaa viiniä.